Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania oraz analizować ruch na stronie. Szczegółowe informacje w
polityce prywatności. Klikając "Tak", akceptujesz te warunki.
Dom Pomocy Społecznej
"Seniora Naftowca"
ul. Kluzeka 6, 31-222 Kraków
URL: www.dpskluzeka.pl
email: dpskluzeka@dpskluzeka.pl
tel/fax: (0-12) 415-25-92
Regon: 000294326
NIP: 945-14-32-864
Struktura organizacyjna placówki:
Struktura Domu jest następująca:
Dyrektor - mgr Piotr Zieliński
Radca Prawny
Dział Opieki nad Mieszkańcami - Kierownik Krystyna Śladowska
Dział Finansowo-Księgowy - Główny Księgowy Ewa Oleksy
Dział Administracyjno-Gospodarczy - Kierownik Mirosława Twaróg
Dział Żywienia - Kierownik Krystyna Glazor
Dział Opieki nad Mieszkańcami:
Kierownik Działu:
Krystyna Śladowska
tel: 415-25-92 w.14
Zadania działu:
Do zadań Działu należy zapewnienie całodobowej i całościowej opieki mieszkańcom. Pomoc w zaspokajaniu niezbędnych potrzeb biologicznych, psychicznych, społecznych i religijnych w zakresie wynikającym z indywidualnych potrzeb każdego mieszkańca.
Szczegółowe zadania są następujące:
zapewnienie całodobowej opieki wszystkim mieszkańcom,
współpraca z lekarzami odnośnie stanu zdrowia mieszkańców i zachowania ciągłości leczenia
utrzymanie czystości DPS
pielęgnację chorych i niepełnosprawnych,
rehabilitację,
umożliwienie korzystanie z imprez kulturalno – oświatowych na terenie Krakowa, organizowanie wycieczek poza miasto, oraz imprez kulturalno rozrywkowych na terenie Domu
organizowanie zajęć, w grupach lub indywidualnie, podnoszących sprawność mieszkańców
udzielanie pomocy i porad w sprawach osobistych mieszkańcom
utrzymanie kontaktów z rodzinami mieszkańców
łagodzenie sporów i nieporozumień między mieszkańcami
naliczanie odpłatności mieszkańców za pobyt
załatwianie formalności związanych z pogrzebem mieszkańca, w przypadku gdy pogrzeb organizuje Dom
prowadzenie depozytu rzeczowego mieszkańców
prowadzenie wymaganej przepisami prawa dokumentacji
utrzymanie czystości na terenie Domu
Dział Finansowo-Księgowy
Główny Księgowy:
Ewa Oleksy
telefon: 415-25-92 w. 17
Zadania działu:
Prowadzenie rachunkowości jednostki, kasy, rachuby płac oraz spraw kadrowych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Dział Administracyjno-Gospodarczy
Kierownik Działu:
mgr inż. Mirosława Twaróg
telefon: 415-25-92 w.20
Zadania działu:
Do zadań Działu należy zapewnienie administracyjnych, organizacyjnych i technicznych warunków funkcjonowania Domu.
Szczegółowe zadania są następujące:
organizowanie codziennego przepływu przesyłek i korespondencji zewnętrznej i wewnętrznej ,
podawanie do wiadomości aktów prawa miejscowego, wewnętrznych aktów normatywnych Domu, obwieszczeń i informacji przez wywieszanie na tablicy ogłoszeń,
obsługa sekretarsko - kancelaryjna Dyrektora Domu,
organizowanie i przeprowadzanie postępowań w sprawach o udzielenie zamówienia publicznego,
zapewnienie możliwości dostarczania energii elektrycznej, gazu, ciepłej i zimnej wody, co oraz odprowadzania ścieków i wywozu odpadów komunalnych i sanitarnych,
zapewnienie technicznej sprawności użytkowanych maszyn i urządzeń
organizowanie transportu,
wykonywanie umów w zakresie zakupu materiałów, wyposażenia oraz zamówionych usług,
prowadzenie dokumentacji zakupów materiałów i wyposażenia oraz usług,
przygotowanie zakresów rzeczowych i realizacja inwestycji i remontów oraz napraw bieżących,
prowadzenie dokumentacji remontów i inwestycji wykonywanych w obiektach zajmowanych przez Dom,
realizacja zadań Obrony Cywilnej
współpraca z inspektorem bhp
zapewnienie regularnego prania dla potrzeb mieszkańców Domu
zapewnienie wykonania prac gospodarczych na terenie Domu
utrzymanie czystości na terenie Domu
Dział Żywienia
Kierownik Działu:
Krystyna Glazor
telefon: 415-25-92 w. 21
Zadania działu:
Do zadań Działu należy zapewnienie żywienia zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla osób zdrowych i chorych w podeszłym wieku.
Szczegółowe zadania są następujące:
przygotowywanie posiłków według opracowanych jadłospisów
układaniu jadłospisów dekadowych z zachowaniem zgodności z zalecanymi normami żywieniowymi.
współpraca z Kierownikiem Działu Opieki nad Mieszkańcami w sprawie jadłospisu a w szczególności indywidualnych diet
kontrolowaniu przyjmowanych artykułów żywnościowych z magazynu do kuchni i odpowiednim wykorzystaniem do produkcji posiłków i odpowiednim rozdziałem posiłków do konsumpcji .
dbaniu o estetykę i higienę podawanych posiłków
dbaniu o utrzymanie w czystości naczyń stołowych i kuchennych zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi