Na zaproszenie dyrektora Szkoły Podstawowej nr 53 w Krakowie, ul. Skośna 8 do złożenia propozycji na wykonanie zadania: DOWÓZ OBIADÓW WŁASNYM ŚRODKIEM TRANSPORTU W TERMOSACH Z OBSŁUGĄ WŁASNĄ, w określonym terminie swoje propozycje złożyły następujące firmy:
1. CATERMED S.A. 31-201 Kraków, ul. Siemaszki 15A – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 5,40 zł,
2. Aspen Res Sp. z o.o. 31-222 Kraków, ul. Bularina 5 – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 7,50 zł,
3. PPHU GRAL Barbara Kozioł, 31-843 Kraków, os. Kazimierowskie 29/21 – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 8,00 zł,
4. ATA Sp. z o.o., 31-543 Kraków, ul. Miodowa 13a/28b – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 8,00 zł,
5. AMIST M.KOŁODZIEJ, T. POPIEL SP. JAWNA 33-100 Tarnów, ul. Hodowlana 6 – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 8,95 zł,
6. „Catering, że ... palce lizać" Galeria Pierogów 30-383 Kraków, ul. Szwai 16/U3 – cena cateringu brutto obiadu na osobę: 10,00 zł.
Zaproszenie do złożenia propozycji cenowej
Szkoła Podstawowa nr 53 im. J. H. Dąbrowskiego w Krakowie
zaprasza
(na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy − Prawo zamówień publicznych)
do złożenia propozycji cenowej na wykonanie zadania:
DOWÓZ OBIADÓW WŁASNYM ŚRODKIEM TRANSPORTU W TERMOSACH
Z OBSŁUGĄ WŁASNĄ
(na podstawie art. 4 pkt 8 ustawy − Prawo zamówień publicznych)
1. Opis przedmiotu zamówienia:
1.1. Dowóz obiadów własnymi środkami transportu w termosach z obsługą własną – związaną z wydawaniem posiłków do porcjowania na miejscu.
1.2. Obiad składający się z dwóch dań + kompot z uwzględnieniem norm żywieniowych stosowanych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży.
1.3. Cena obiadu według kalkulacji uzgodnionej z dyrektorem szkoły.
1.4. Zapewnienie puli posiłków darmowych – po uzgodnieniu z dyrektorem szkoły.
1.5. Dostarczanie obiadu na godzinę 10.00.
1.6. Zapewnienie utraty temperatury posików w czasie transportu oraz podczas wydawania posiłków co najmniej do godziny 14.00.
1.7. Przedstawienie pozwoleń, opinii i atestów niezbędnych do prowadzenia tego typu działalności.
2. Termin realizacji zamówienia:
od dnia podpisania umowy do dnia 31 grudnia 2012 roku z możliwością przedłużenia do 30 czerwca 2013 r.
3. Termin i miejsce złożenia propozycji cenowej:
Oferty należy złożyć w terminie do dnia 2 lipca 2012 r., do godz. 15.00. w siedzibie Szkoły Podstawowej nr 53 im. J. H. Dąbrowskiego, ul. Skośna 8, 30-383 Kraków, lub faxem na nr: 012 262 20 27, lub za posrednictwem poczty elektronicznej na adres: sp53krakow@wp.pl
4. Na kopercie/faksie/w e-mailu należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres Wykonawcy oraz napis: „Propozycja cenowa na wykonanie zadania: DOWÓZ OBIADÓW WŁASNYM ŚRODKIEM TRANSPORTU W TERMOSACH Z OBSŁUGA WŁASNĄ”.
5. Osobami uprawnionymi do kontaktów z wykonawcami są:
Pani Małgorzata Wojciechowska i Pani Paulina Szot, sekretariat szkoły tel. 12/262 20 27.
6. Informacje dotyczące zawierania umowy:
Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej propozycji cenowej zamawiający wyśle do wykonawcy umowę w sprawie realizacji przedmiotu zamówienia.
7. Istotne postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści umowy:
7.1. Dowóz obiadów własnymi środkami transportu w termosach z obsługą własną – związaną z wydawaniem posiłków do porcjowania na miejscu.
7.2. Obiad składający się z dwóch dań + kompot z uwzględnieniem norm żywieniowych stosowanych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży.
7.3. Cena obiadu według kalkulacji uzgodnionej z dyrektorem szkoły.
7.4. Zapewnienie puli posiłków darmowych – po uzgodnieniu z dyrektorem szkoły.
7.5. Dostarczanie obiadów na godzinę 10.00.
7.6. Zapewnienie utraty temperatury posików w czasie transportu oraz podczas wydawania posiłków co najmniej do godziny 14.00.
7.7. Przedstawienie pozwoleń, opinii i atestów niezbędnych do prowadzenia tego typu działalności.
7.8. W cenie posiłku dla dzieci duże porcje dla pracowników szkoły.
7.9. Wysoka jakość obiadu, zgodna z gramaturą i kalorycznością dla prawidłowego rozwoju dzieci szkolnych.
7.10. Jadłospis uzgadniany z dyrektorem szkoły.
7.11. Duża różnorodność obiadów.
7.12. Możliwość zmian w już ustalonym wcześniej jadłospisie.
7.13. Możliwość wykluczenia z jadłospisu potraw, których dzieci nie lubią, lub które nie cieszą się popularnością.
7.14. Dostosowanie części obiadów dla diabetyków.
7.15. Opłata najmu kuchni i stołówki 3 zł za 1 m2 oraz ponoszenia miesięcznych kosztów eksploatacyjnych za dostawę zimnej wody, za odprowadzenie ścieków, za energię elektryczną, za wywóz nieczystości płynnych. Wywóz nieczystości stałych najemca zrealizuje we włsnym zakresie.
Ewa Wodnicka – dyrektor Szkoły Podstawowej nr 53 w Krakowie
Kraków,dn. 15.06.2012 r.