Dokument archiwalny
XIV Festiwal Pierogów

Przez kilka dni sierpnia restauratorzy będą raczyć podniebienia smakoszy nie tylko najpopularniejszymi sposobami przyrządzania pierogów, ale także dziesiątakami wariacji kulinarnych tej cenionej szczególnie u Słowian potrawy.

Tym samym wystawcy staną ze sobą w kulinarne szranki. Najzdolniejszym kucharzom jury wręczy statuetkę św. Jacka, natomiast konsumenci w wyniku głosowania, nagrodzą ich figurą króla Kazimierza Wielkiego.

Festiwal Pierogów to nie tylko wydarzenie oparte na kulinarnych zmaganiach i degustacjach. Artystyczne występy, koncerty, warsztaty dla dzieci świetnie urozmaicają i uatrakcyjniają pobyt w zabytkowej części Krakowa.

Start: 11 sierpnia, godz. 11.00.

Serdecznie zapraszamy!


 

Podmiot publikujący:
Osoba odpowiedzialna:
RAFAŁ PERŁOWSKI - DYREKTOR WYDZIAŁU
Osoba publikująca:
ANNA KAZIMIERCZAK
Data wytworzenia:
2016-08-08
Data publikacji:
2016-08-08
Data aktualizacji:
2016-08-08